Нинішні дані щодо скупчення російських військ на українському кордоні не відрізняються суттєво від показників весни 2021 року, а увага провідних країн світу до війни в Україні пов’язана з геополітичними інтересами.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю виданню «Лівий берег» заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«З погляду математичного кількісного показника цифри збігаються з тими, які є зараз. Ми говоримо про умовні 110 тисяч наземного компонента, якщо йдеться про кількісний склад саме вояків збройних сил Російської Федерації. Якщо додати повітряну та морську компоненту, буде не більше ніж 120-125 тисяч уздовж усього кордону України, включаючи й адміністративну межу, Автономну Республіку Крим, яка тимчасово перебуває в окупації. Ще раз повторюю: цифри ті самі, що й навесні 2021-го», - заявив міністр.

Він зазначив, що упродовж минулих семи років, на жаль, Україна не була в порядку денному багатьох країн, тому місцеві медіа менше звертали на неї увагу, був момент певного «звикання», але оновлення політичних еліт в різних країнах та зухвала поведінка Росії почали викликати занепокоєння.

«І демонстрація особливої підтримки України, проактивна позиція важлива не тільки для нас з вами, не тільки для зовнішнього світу, не тільки тому, що це відповідь на виклики зухвалого Кремля, але це й внутрішня політика. Це стало внутрішньою політикою Сполучених Штатів, Великобританії, балтійських країн. Ми пам’ятаємо відомий вислів пана Черчилля, що не повинно бути постійних друзів чи ворогів, мають бути постійні інтереси. Сьогодні в інтересах багатьох країн тримати Україну на перших шпальтах», - вважає Резніков.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков здивований «допомогою» Берліна.

Додамо, в Росії відомі люди збирають підписи проти війни з Україною. Автори підкреслюють, що Росії не потрібна війна з Україною і Заходом, а самій РФ ніхто не загрожує. У заяві також зазначається, шо війна не лише не відповідає інтересам Росії, але й загрожує її існуванню.

ІА "Вголос": НОВИНИ