Командування Сил ТрО ЗСУ відреагувало на запит «Громадського» щодо ймовірної причетності військовослужбовця Сил ТрО, старшого лейтенанта Сергія Салаватова, до незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР».

Про це йдеться в заяві командування Сил ТрО ЗСУ.

«В Командуванні Сил територіальної оборони ЗС України відсутня інформація про причетність військовослужбовця до незаконних збройних формувань так званих »Л/ДНР", - йдеться у повідомленні.

В ТрО додали, що направили запит до компетентних органів з проханням підтвердити або спростувати оприлюднену у ЗМІ інформацію. Крім того, Командування Сил ТрО призначило службову перевірку, на час якої Сергія Салаватова усунено від виконання обов'язків за посадою.

16 жовтня «Громаське» повідомило, що у серпні командиром 107 окремого батальйону ТрО призначили Сергія Салаватова, який «пов’язаний із самопроголошеною »ДНР«. За даними журналістів, соцмережі чинного командира батальйону ТрО »почищені", однак відновлені дописи показують, що у 2014 році він репостив проросійські та сепаратистські пабліки.

Окрім того, у розпорядженні редакції опинилися телефонні з'єднання Салаватова, який з травня по червень 2014 року спілкувався із Межлумом Дамірчаном, якого СБУ розшукує за створення терористичної групи. Серед контактів Салаватова - Антон Кальченко, бойовик формування самопроголошеної «ДНР» «Русич», та Олександр Алєксєєв, член так званого «Общєго собранія» у Краматорську, яке займалося створенням так званого «народного ополченія». 

Також 12 і 13 травня 2014 року Сергій Салаватов два рази телефонував на гарячі лінії для запису в так зване народне ополчення «ДНР», звідки йому двічі передзвонювали. 

А на російському сайті для вербування бойовиків та найманців, де дані публікувалися ще 10 років тому, журналісти знайшли номер та пошту Салаватова. У графі «чим можу допомогти» Салаватов зазначив: «участю, працював за наймом».

ІА "Вголос": НОВИНИ