[media=79988,79989] 

Як повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України, фальшиві гроші «неозброєним оком» неможливо розпізнати, підробку встановила лише експертиза.

За словами заступника начальника ГУБОЗ МВС – начальника антикорупційного бюро Ігоря Купранця, очолив злочинну групу та налагодив канал надходження до України підробленої іноземної валюти мешканець міста Києва, який залучився підтримкою 30-річної жінки та інших осіб.

Спільники займалися пошуком посередників чи потенційних покупців підробленої іноземної валюти, яким пропонували придбати фальшивку за 50% відсотків від їх реальної вартості.

Так, нещодавно спільники знайшли необхідну їм особу. Зійшлись на сумі 50 тисяч євро, а у якості зразка товару передали покупцю купюру номіналом 200 євро, яка згідно з висновком експерта є підробленою.

Під час продажу в одному зі столичних кафе обумовленої суми – 50 тисяч євро, оперативники ГУБОЗ затримали двох учасників групи.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 199 Кримінального кодексу України (зберігання, придбання, перевезення з метою збуту та збут підроблених грошей, вчиненні за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах).

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Наразі спільники затримані в порядку ст. 208 КПК України.

ІА "Вголос": НОВИНИ