Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Цей документ, за який проголосували депутати, презентував керівник ЛКП «Інститут міста». Він розроблявся за грантові кошти.

Представник громадськості Рустам Курбанов перед голосуванням висловився, що це положення, це, фактично, ці ж громадські колегії, проти яких вони виступали.

«Більша частина з того, що нам пропонують - є колосальною різницею з тим, що пропонувала громада і що ми озвучували на зустрічах. Ми напрацювали положення, яке передбачає діяльність єдиної громадської ради, яка не буде розбиватися на кластери, мікропроекти чи мікрогранти, яка буде працювати постійно, тому що маленька брехня породжує велику недовіру. Цей грант передбачений на 2015-2017 роки, я гадаю, що із завершенням грантових коштів завершиться й ініціатива та бажання працювати. Тому громадська рада, яку ми пропонуємо створити, це ініціатива більше 120 громадських організацій. Чому цей проект є кращим від нашого? Я не думаю, що він чимось ліпший. Чому відсутні прозорі, конкурентні процеси? Чому наш проект не розглядають паралельно?», - запитував Рустам Курбанов.

Відтак він запропонував провести публічне обговорення положення про громадську раду, розроблене ініціативною групою та чиновниками. І тоді, на основі конкурсу і прозорості, приймати публічне рішення. Однак депутати підтримали голосуванням чиновницький документ. Фракція ВО "Свобода" заявила, що не голосуватиме за цю ухвалу.

Згідно з ним, Громадська рада є постійно діючим, галузевим, консультативно-дорадчим органом з метою забезпечення прав членів територіальної громади м. Львова на участь у самоврядуванні, надання консультативної допомоги управлінню, при якому її утворено участі у розробці проектів нормативних документів, підготовка або затвердження яких належить до компетенції управління, забезпечення прозорості у діяльності управління, проведення консультацій з громадськістю, вільного громадського обговорення найважливіших напрямів діяльності управління.

Громадська рада може бути утворена за ініціативою керівника управління або 5 громадських організацій, які працюють у відповідній сфері діяльності. Серед завдань Громадської ради надання пропозицій, рекомендацій щодо покращення якості та ефективності діяльності управління; подання пропозицій щодо стратегії розвитку галузі; подання обов’язкових до розгляду пропозицій щодо підготовки проектів нормативних документів, підготовка або затвердження яких належить до компетенції управління; надання рекомендацій щодо форм ширшого громадського обговорення з питань, що стосуються діяльності управління; розвиток та поглиблення партнерських відносин і співпраці між громадськими об’єднаннями та органами місцевого самоврядування м. Львова; участь у розробці програм та пріоритетів співпраці міста з громадськими організаціями; участь в організації та проведенні громадських обговорень та слухань.

Нагадаємо, раніше активісти погрожували Садовому і депутатам пікетами у разі бойкоту громадської ради при міськраді 

ІА "Вголос": НОВИНИ