У Винниках в тестовому режимі запрацював гірськолижний курорт Emily Resort. Понад 1000 охочих зібралися, аби випробувати схили. Серед них – три гірськолижні траси, які є одними з найбільших у Європі зі штучним покриттям. Окрім цього, у планах відкриття тюбінгу, ковзанки та навіть дитячої лижної школи. Як каталися та чи залишились задоволеними відвідувачі, дізнавалася редакція «Вголосу».

У перший тестовий день на гірськолижному курорті зібралося понад тисячу охочих випробувати трасу. Цієї зими схили працюватимуть у пробному режимі. Офіційне ж відкриття планують вже наступного сезону.

«Чесно кажучи, ми навіть не могли в це повірити. Звісно, спершу ця ідея була лише мрією. Але, як-то кажуть, очі бояться, а руки роблять», – розповідає власник курорту Григорій Козловський.

Загальна довжина витягу сягає 404 м, а перепад висот – 80 м. Загалом тут розташовано три траси. Довжина першої – 528 метрів, другої – 475 та останньої, найдовшої, – 595 метрів. Щоб кататися, потрібно мати своє екіпірування та дотримуватись техніки безпеки.

«Дві траси вкриті штучним покриттям протяжністю більше як кілометр. До слова, це найбільша траса зі штучним покриттям у Європі», – продовжує Григорій Козловський.

 

 

Зокрема, курорт за один день зможе приймати до тисячі відвідувачів. З них 500 людей – на гірськолижних трасах, а 300 – на тюбінгу. Також власники наголошують на тому, що не менше відвідувачів очікують і в тепліші пори року.

«Я, як і всі інші, спершу не сприйняла цієї ідеї всерйоз. Але зараз багато людей, які тоді були проти, кажуть «дякую»», – ділиться дружина Григорія Козловського Юлія.

Серед відвідувачів зібралися як місцеві жителі, так і гості. Для всіх них це хороша альтернатива, щоб заощадити час та кошти. Утім найбільше хваляться новим курортом самі мешканці Винників.

«Правду кажучи, я навіть не вірив, що у нас, у Винниках, під боком може бути власний гірськолижний комплекс. Тому ми сьогодні зібралися тут зі всією сім’ю, щоб не проґавити можливості та самим подивитися, як тут. І залишилися приємно задоволеними. Адже тут все відповідає найвищим стандартам», – розказує мешканець Винників Юрій.

Окрім винниківчан, протестувати траси зібралися і жителі з різних куточків України. Пані Марія разом із чоловіком вже понад тиждень відпочиває у Львові. Тож коли дізналися про відкриття курорту, приїхали не вагаючись.

«Це дуже приємний бонус до поїздки. У нас були зовсім інші плани на сьогодні, але коли дізналися, що це безкоштовно, то зрозуміли, що плани можуть і почекати. Тому і приїхали сюди», – зізнається гостя. 

Серед відвідувачів і депутат від ВО «Свобода Андріян Гутник. Він зізнається, що є затятим прихильником гірськолижних курортів. Тому мати змогу приїхати у такий комплекс поблизу Львова – справжнє щастя.

Андріян Гутник, депутат від ВО «Свобода»

«Можу сказати як людина, яка при можливості завжди приїжджає десь в гори і багато часу там проводить, саме на гірськолижних трасах, що такий курорт – це шедевр біля міста. Це чудова знахідка як для вже професійних лижників, так і для початківців. Особливо для дітей. Тож якщо не Альпи, то Карпати точно перенеслися до Львова».

Цінова політика, запевняють організатори, буде в рази нижчою, ніж, наприклад, в Буковелі.

Нагадаємо, як повідомляв уже раніше «Вголос», власник комплексу Григорій Козловський на своїх сторінках у соцмережах запросив усіх охочих на кілька годин у цьому сезоні випробувати траси.

Офіційне відкриття спуску планують у наступному сезоні. Також тут хочуть організувати дитячу лижну школу та дві траси для сноутюбінгу на 80 і 200 метрів.

ІА "Вголос": НОВИНИ