29-річний інспектор Львівської митниці організував «схему» для виїзду військовозобов’язаних чоловіків за кордон, за свої «послуги» брав від 10 до 13 тисяч доларів.

Про це повідомив  Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

«У змові зі спільниками ділок пропонував охочим кілька варіантів переправлення до європейських країн — як через офіційні пункти пропуску, так і поза ними — вартість «послуги» ділки формували залежно від її різновиду. Двох фігурантів затримано. Їм загрожує до дев’яти років за ґратами», – йдеться у повідомленні.

Вартість «послуг» залежала від їхньої специфіки: за переправлення через лісовий кордон брали 10 тисяч доларів, тоді як оформлення фальшивих медичних документів про непридатність до служби, так званого «білого квитка», коштувало 13 тисяч доларів.

Правоохоронці задокументували виготовлення зловмисниками підроблених обліково-військових документів для трьох мешканців Львівщини.
 
В одному з епізодів протиправної діяльності, правоохоронці задокументували передачу державному інспектору Львівської митниці 10 000 доларів «завдатку» за оформлення документів про непридатність одного з місцевих мешканців.

 
Побоюючись викриття, працівник митниці доручив отримати другий транш неправомірної вигоди своїй «довіреній особі». Саме під час передачі останньої частини оплати за «білий квиток» правоохоронці викрили спільника основного фігуранта, а грошові кошти, у розмірі 3 000 доларів, вилучили з місця події.
 
У фігурантів, вилучено мобільні телефони, оригінали та копії військово-облікових документів близько десятка осіб, автомобіль та «чорнові» записи.
 
Наразі триває слідство.

ІА "Вголос": НОВИНИ