Білорусь готова відправити біженців назад на батьківщину, але «вони не хочуть повертатися додому».

Про це Олександр Лукашенко заявив сьогодні на зустрічі з робочою групою щодо доопрацювання проєкту Конституції, передає БЕЛТА.

Диктатор наголосив, що «білоруська сторона робить все для того, щоб біженці не накопичувалися на державному кордоні». Мало того, як він заявив, «Білорусь готова відправити біженців, які передумали їхати до Євросоюзу назад на батьківщину».

«Ми готові, як це зазвичай робили, посадити всіх у літаки, у тому числі й »Белавіа«, які відвезуть їх назад додому. Але це люди, треба сказати, дуже вперті: ніхто не хоче повертатися. І зрозуміло: їм нікуди повертатися. У них немає там житла, вони розуміють, що там нема чим нагодувати дітей. Щобільше, деякі просто побоюються за своє життя, повертаючись туди. Я хочу, щоб і ви розуміли: йде дуже активна робота в тому напрямку, щоб умовити людей — будь ласка, поверніться додому. Але ніхто не хоче повертатися», - наголосив Лукашенко.

Також він згадав і про нещодавню пропозицію мюнхенської влади прийняти біженців, які перебувають на білорусько-польському кордоні. Олександр Лукашенко звернув увагу, що 2-3 тисячі мігрантів – це не проблема для Євросоюзу.

«Якщо поляки не дають гуманітарного коридору, перешкоджають цьому, ми можемо літаками »Белавіа« вивезти їх до Мюнхена. Що за проблема? Що це за пропозиція? Ви дайте нам, будь ласка, гуманітарний коридор через Польщу, ми їх заберемо їх своїми літаками та до Мюнхена направимо, якщо це потрібно», - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Лукашенко попросив у президента РФ Володимира Путіна надати йому кілька дивізіонів ракетних комплексів «Іскандер». 

Також ми повідомляли, що дії режиму Лукашенка, який спричинив міграційну кризу на кордоні з Польщею, мають на меті відвернути увагу від активності Росії поблизу території України.

Сьогодні стало відомо, що в ЄС затвердили критерії нових санкцій, які вводяться щодо осіб і організацій, пов'язаних зі створенням міграційної кризи на кордоні Білорусі та Польщі.

ІА "Вголос": НОВИНИ