Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко попросив у президента РФ Володимира Путіна надати йому кілька дивізіонів ракетних комплексів «Іскандер».

Про це Лукашенко заявив в інтерв'ю російському журналу «Национальная оборона», як повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Мені треба кілька дивізіонів на західному, на південному напрямку. Нехай стоять. Це дальність в 500 кілометрів, бо наш »Полонез« – до 300 кілометрів. Зараз тормошу Путіна, мені потрібні тут ці 500-кілометрові ракетні установки», - сказав Лукашенко.

Він також пригадав, як на російсько-білоруських навчаннях «Захід-2021» було здійснено пуски ракет. За словами Лукашенка, військові знають, «де ракетою треба завдати удару, і »Точку« залучити, і »Бук-МБ".

Також він схарактеризував білоруську армію як «підготовлену» та «непогано озброєну», і припустив, як на території Білорусі могли б розвиватись військові дії.

«Але в нас війна буде інша. У нас лісисто-болотиста місцевість. І якщо проти нас буде наземна операція, нам треба вміти воювати на землі. Ракетами нас можуть накрити, але наземну операцію вони ніколи не проведуть у Білорусі – ми готові до цього», - зазначив він.

Як відомо, «Іскандер» - це російські балістичні ракетні комплекси. Вони призначені для знищення систем протиповітряної та протиракетної оборони, а також об'єктів, які їх прикривають. Дальність — до 500 кілометрів.

Як писав «Вголос» раніше, диктатор Олександр Лукашенко попросив російську владу приєднати стратегічну авіацію до чергування на кордоні Білорусі з ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ