Диктатор Олександр Лукашенко попросив російську владу приєднати стратегічну авіацію до чергування на кордоні Білорусі з ЄС.

Про це у четвер, 11 листопада, повідомив державний пропагандистський ресурс Белта.

З таким проханням Лукашенко звернувся до Росії на тлі кризи на польсько-білоруському кордоні, куди він звіз понад тисячу нелегальних мігрантів, які зараз намагаються прорватися до ЄС.

При цьому у Міноборони РФ напередодні відзвітували, що вже направили два свої дальні ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3 для «патрулювання» повітряного простору Білорусі.

«Ми повинні постійно моніторити ситуацію на кордоні. Нехай пищать, кричать. Так, це бомбардувальники, які здатні нести ядерну зброю. Але ми не маємо іншого виходу. Ми повинні бачити, що вони там роблять за межами», — заявив Лукашенко.

Нелегалів до кордонів цих країн організовано звозять силовики, які підконтрольні диктатору Олександру Лукашенку. Таким чином він намагається помститися за санкції ЄС, запроваджені у відповідь на узурпацію влади в країні та політичні репресії проти опозиції.

А ми нагадаємо, що від початку тижня на польському кордоні спостерігається доволі напружена ситуація. Мігранти зламали паркан і розбили наметовий табір. Заявляють, що вони також нападали на польських офіцерів прикордонної служби, поліції та солдатів.

Також відомо, що Польща привела у готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

ІА "Вголос": НОВИНИ