Мігранти зламали паркан і розбили наметовий табір. Заявляють, що вони також нападали на польських офіцерів прикордонної служби, поліції та солдатів.

Про це 8 листопада повідомило у Twitter міністерство оборони Польщі.

Мігранти, які прийшли з білоруського боку, спробували прорватися до Польщі поблизу прикордонного поста «Брузги-Кузня» на білорусько-польському кордоні.

Відомство опублікувало відео, як мігранти лопатами намагаються прорвати колючий дріт на одній із ділянок кордону. Польські силовики стали в шеренгу в кілька рядів, щоб не допустити проникнення людей через кордон.

«МВС і військовослужбовцям удалося припинити першу масову спробу перетинання кордону. Наразі мігранти розбили табір у районі Кузниця. Їх постійно охороняють білоруські служби», – повідомили в міністерстві оборони.

Інші відео опублікував представник уряду Польщі Петр Мюллер. На них видно, що групі мігрантів за допомогою стволів дерев удалося зламати паркан із колючого дроту, улаштувавши «переправу». Видно також дим від багать.

«Є прямі напади на польських офіцерів прикордонної служби, поліції та солдатів», – наголосив Мюллер.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак висловив упевненість, що спроби штурму повторюватимуть.

Нагадаємо, що Польща вирішила звести стіну на кордоні, бо щодня польсько-білоруський кордон намагаються перетнути кількасот нелегальних мігрантів з Близького Сходу та країн Африки.

Також, показали як майбутня огорожа буде виглядати. Ціна будівництва - 1,6 млрд злотих (більш як 400 млн дол.).

У неділю, 7 листопада, стало відомо, що нелегальні мігранти почали атакувати польський кордон зі сторони Білорусі. Після чого Польща привела у готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

ІА "Вголос": НОВИНИ