Нелегальні мігранти атакують пости прикордонників Польщі та намагаються зламати паркан на кордоні з Білоруссю.

Відео інцидентів на польсько-білоруському кордоні 7 листопада у Twitter опублікували міноборони та прикордонна служба Польщі.

На відео від міноборони зафіксовано, як нелегали кидають у польських прикордонників каміння та інші предмети зі сторони Білорусі.

«Польські солдати й офіцери прикордонної служби стикаються з такими ситуаціями щодня. Група мігрантів, молодих хлопців, за присутності принаймні одного білоруса сьогодні напала на наші пости», – ідеться у повідомленні оборонного відомства.

На опублікованому прикордонниками відео видно нелегалів, які за допомогою палиць намагаються зламати паркан на кордоні між Польщею та Білоруссю.

«Щодня ми запобігаємо сотням спроб незаконного перетину кордону Польщі та Білорусі. Ось чому так важливо швидко побудувати міцний бар'єр», – наголосили у службі.

Нагадаємо, нещодавно Польща вирішила звести стіну на кордоні, бо щодня польсько-білоруський кордон намагаються перетнути кількасот нелегальних мігрантів з Близького Сходу та країн Африки.

2 листопада президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про будівництво. Також, показали як майбутня огорожа буде виглядати. Ціна будівництва - 1,6 млрд злотих (більш як 400 млн дол.).

ІА "Вголос": НОВИНИ