Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш заявив, що з початку пандемії коронавірусу  стосунки між США та Китаєм  значно погіршилися, оскільки Вашингтон звинувачує Пекін у відсутності прозорої системи, що призвело до світової пандемії.

Нагадаємо, що перший випадок COVID-19 був зафіксований у китайському місті Ухань.

Гуттереш наголосив, що Організація Об’єднаних Націй була створена після Другої світової війни для того, щоб запобігти повторенню подібних конфліктів.

«Якщо в момент істини, ми здатні провести реформи, які необхідні для того, щоб побудувати справжній та інклюзивний мультилітаризм. Я справді вірю, що мультилітаризм переможе, тоді як націоналізм, популізм у кінцевому результаті зазнають поразки», - наголосив генеральний секретар ООН.

Гуттереш зауважив, що пандемія COVID-19 та такі проблеми, як зміни клімату, беззаконня в кіберпросторі, відновлення розповсюдження ядерної зброї демонструють, що «світ дуже крихкий».

Генсек ООН висловив сподівання, «що в цей момент світові лідери будуть достатньо смиренними для того, щоб визнати нашу крихкість та зрозуміти, що світу потрібні єдність, солідарність та міжнародна співпраця».

Читайте більше актуальних новин України та світу:

  • Через пандемію коронавірусу у світі за межею бідності можуть опинитися ще 176 мільйонів людей.
  • Світова спільнота повинна забезпечити однаковий доступ до вакцин від нового типу коронавірусу.
  • Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш планує закликати світових лідерів прискорити глобальне припинення вогню для того, щоб держави могли зосередитися на боротьбі з пандемією COVID-19 під час свого щорічного звернення до глав держав.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ