За 10 днів до центру термічної травми та пластичної хірургії потрапило з опіками, які вони отримали під час гасіння сухостою, потрапило дев’ять осіб.

Про це «Вголосу» повідомили у пресслужбі Першого територіального медичного об’єднання Львова з посиланням на завідувача центру термічної травми та пластичної хірургії Першого ТМО Василя Савчина.

Три особи, на жаль, через важкі опіки, померли.

«У нас лікувалися люди, які намагалися загасити пожежу сухостою. Але на них загорявся одяг і поруч не було нікого, хто б надав їм допомогу. До нас доставили пацієнтів, які мали до 80-90 відсотків глибоких опіків тіла. На жаль, вони померли», - каже лікар.

Зараз у лікарні перебуває шість осіб з глибокими опіками рук, та ніг. Їхній стан зараз важкий.

Лікар зауважив, що особи, які намагаються загасити самостійно пожежу сухостою, не можуть оцінити реально стан пожежі. І тому стають жертвою вогню.

«Тільки на медикаменти на одного такого пацієнта витрачається 10-15 тисяч гривень», - пояснює Василь Савчин.

Михайло Ткачишин родом із Перемишлянського району Львівської області. Він розповідає, що повертався із лісу, де заготовляв дрова, коли побачив як полум’я підступає до лісу.

«Я вирішив то спробувати погасити. Дещо мені вдалося. Але вогонь вчепився до штанів і почали горіти ноги», - згадує він.

За його словами, він ще встиг зателефонувати до служби надзвичайної ситуації та повідомити про пожежу, а також, що на ньому загорівся одяг. До лікарні потрапив з важкими опіками рук та ніг. Проте, на щастя, лікування успішне і зараз його переводять з реанімації у палату опікового відділення.

Михайло Ткачишин пояснює, що побіг гасити сухостій, аби вогонь не перекинувся на ліс.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», з 700 викликів пожежників за добу, 30 – на гасіння пожеж сухої трави.

ІА "Вголос": НОВИНИ