Після нашої перемоги Україна ще довго розміновуватиме свою землю від «подарунків», які залишає тут ворог.

Про це сьогодні, 28 березня, повідомив пресофіцер Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

Так, за його словами, за понад місяць повномасштабного вторгнення росії в Україну надзвичайники вже знешкодили 12 тисяч боєприпасів. З них 398 авіаційних бомб.

Олександр Хорунжий попросив нефахівців не намагатися самостійно розміновувати небезпечні території. Адже залишки ракет, міни, гранати та снаряди можуть вибухати.

Водночас працівники служби надзвичайних ситуацій зараз розміновують визволені території, аби українці змогли розпочати посівну. Але варто очікувати, що й після перемоги з української землі ще дуже довго будуть витягати цей бруд. Адже досі надзвичайники знаходять боєприпаси Першої та Другої світових воєн.

«Найбільше у рятувальників роботи там, де обстрілюють окупаційні сили. Це: Київська область, Волинська, Луганщина, Харків та Харківщина, Чернігів, Миколаївщина та інші», - каже він.

Олександр Хорунжий зазначив, що на Луганщині ворог створив гуманітарну кризу. То ж рятувальники, окрім гасіння пожеж, підвозять туди воду та продукти. У Харкові вони розбирають завали житлових будинків, які розбомбили рашисти, та шукають людей, що уціліли.

«За добу у нас здійснено понад 700 виїздів. З них 317 – на ліквідації наслідків обстрілів агресором», - говорить пресофіцер Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

А ще 300 виїздів – це гасіння пожеж через те, що якийсь нерозумний господар вирішив спалити сухостій.

Читайте також у «Вголосі»: Юрій Шухевич: Війна в Україні призведе до розпаду росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ