Юрію Шухевичу 89 років !

Ці слова, які, віримо, стануть пророчі, відомий дисидент і громадський діяч, Герой України Юрій Шухевич сказав рівно за тиждень до повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Сьогодні, 28 березня, син генерал-хорунжого Романа Шухевича, головного командира Української Повстанської армії в 1943-1950 роках відзначає 89-ть років.

Юрій Шухевич, якого не зламала радянська тоталітарна машина, майже 36 років провів у концтаборах.

Нині цитуємо живого свідка геноциду радянщини над українцями. «Путіну байдужі люди, самі росіяни, йому важлива його ідея фікс – відновлення СРСР. А ще йому нетерпима сама думка про самостійну Україну, про її ймовірний вступ у НАТО», – таку характеристику росії агресору дав Юрій Шухевич в етері програми «Говорить Великий Львів» каналу NTA 17 лютого цього року.

Юрій Шухевич переконаний, що війна в Україні - це початок розвалу Росії.
Герой України Юрій Шухевич.

Юрій Шухевич переконаний, що ця війна, яку нав'язала росія, призведе до розпаду самої імперії зла. Адже одна справа – запускати війська у невеликі Чечню, Грузію, інша – в багатомільйонну Україну, де, як він прогнозував, ситуація для російських військ складеться сутужно.

Ще раз зацитуємо Юрія Шухевича. «Безкарність настільки засліпила президента росії Путіна, що він навіть готовий не зважати на наслідки для самої росії від війни в Україні». Ці слова також промовив політик до 24 лютого 2022 року.

Нарешті, путіна Юрій Шухевич характеризує як авантюриста, який бачить у собі другого Сталіна. А головне путін очманів від того, що кари за його злочини немає.

«Вголос» розповідав про рецепт морозива від Юрія Шухевича.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ