Про це йде мова у листі Українського Інституту національної пам'яті, адресованому депутату Ківерцівської райради від ВО «Свобода» Анатолію Королю, який і порушив зазначену проблему.

Лист від Українського Інституту національної пам'яті Анатолій Король зачитав під час пленарного засідання сесії районної ради. На основі проведеного огляду музейного комплексу та аналізу наданих матеріалів Український інститут національної пам’яті пропонує:

- Привести статут закладу у відповідність до поточних завдань та існуючого тематичного розподілу.

- Створити робочу групу по розробці концепції реекспозиції музею.

- Скласти концепцію реекспозиції музею, передбачивши збір експонатів, проведення наукового дослідження та створення додаткових розділів у «Музеї руху опору в Другій світовій війні на Волині», які будуть розповідати в тому числі про УПА.

До 14 жовтня також передбачається встановити на території музейного комплексу виставкові інформаційні стенди про історію руху опору на Волині, які можуть на час реконструкції виконати роль замінника основній експозиції.

Український інститут національної пам’яті готовий в межах своєї компетенції долучитися до реекспозиції Лопатепського історико-природничого музейного комплексу.

Нагадаємо, що у травні у Лопатинському музеї побували члени тимчасової комісії Ківерцівської районної ради на чолі з депутатом Анатолієм Королем та обласних ветеранських і патріотичних організацій за участю представника Українського інституту національної пам’яті на Волині Лесі Бондарук. Вони виявили на місці експозицію, яка відповідає духу радянського тоталітарного минулого, а також символіку комуністичного режиму. 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ