Процес зараження виглядає так: користувач отримує повідомлення про те, що хтось з його друзів зробив пост і тегнув його. В самому пості розміщено нібито відео з фотографією людини, яка вас тегнула, коли ви клацаєте на відео – потрапляєте на сайт, де до вашого браузера встановлюється розширення (відомі поки що факти зараження користувачів з браузером «Chrome», але інші браузери теж можуть бути вразливі), передає «Watcher».

Якщо вже пізно, то користувачі (Роман Голубовський) радять зробити такі кроки:

«1. Йдете в «Налаштування» – «Додатки»

(https://www.facebook.com/settings?tab=applications)

2. Знаходите пункт «Додатки, веб-сайти і плагіни (дозволяє використовувати додатки, плагіни, ігри та веб-сайти як на «Facebook», так і в інших місцях). Увімкнено».

3. Тиснете «Редагувати», вимикаєте цей пункт (щоб було «Вимкнено»). Пізніше, коли все видалите, цей пункт можна буде знову увімкнути.

4. Переглядаєте список усіх додатків (тут же https://www.facebook.com/settings?tab=applications), видаляєте (ВИДАЛЯЄТЕ!) усі підозрілі. Бажано залишати лише ті, які ви точно знаєте, що ними користуєтесь.

5. Йдете в розширення браузера (якщо це «Google Chrome», тоді адреса в адресному рядку браузера chrome://extensions/).

6. Видаляєте (!) усі підозрілі додатки. Знову, як і в п. 4 залишаєте лише ті, які точно знаєте.

7. Якщо вірус постить на вашій сторінці повідомлення, усі їх видаляєте вручну.

8. Пишете всім друзям, повідомляєте, що ваша сторінка зламана, попереджаєте, щоб не відкривали повідомлення, вибачаєтесь.

9. «Facebook» може також пропонувати використати спеціальне програмне забезпечення чи додаток для боротьби з вірусами погодьтесь. Але тільки якщо це «Facebook Inc».
 

ІА "Вголос": НОВИНИ