У суботу, 21 вересня, Львів попрощається з військовослужбовцями Андрієм Лисецьким та Любомиром Мацюком.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Чин похорону воїна Андрія Лисецького розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, опісля відбудеться загальноміська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисника на кладовищі у селі Зимна Вода.

Чин похорону воїна Любомира Мацюка відбудеться о 12:00 на Личаківському кладовищі.

Андрій Лисецький (23.04.1970-07.03.2022) Львів’янин. Проживав у селі Лапаївка Львівської області.

Навчався у Середній загальноосвітній школі № 62. Здобув військову освіту у Воронезькому вищому військовому авіаційному інженерному училищі.

Вирізнявся винятковою громадянською позицією. Був учасником подій під час Революції Гідності, впродовж 2014-2019 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил у складі батальйонів 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Брав участь у боях за Маріуполь, Південне, Мар’їнку, Майорськ, Золоте, Новоселівку, Краматорськ, Попасну тощо. За особистий героїзм при обороні Батьківщини був нагороджений численними державними відзнаками.

У 2019 році перейшов у військовий резерв.

Капітан. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно повернувся до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боровся із окупантами у гарячих точках фронту. Попри отриману важку контузію та поранення руки, залишився із побратимами на передовій та продовжував боротися з ворогом. Бо казав: «Хто тут буде замість мене?».

7 березня 2022 року рідні втратили зв’язок із Андрієм Лисецьким. Понад два роки він вважався зниклим безвісти.

У Героя залишилися мама, дружина та дві доньки. 

Любомир Мацюк (14.05.2002-16.09.2024) Уродженець міста Кам’янка-Бузька Львівської області.

Навчався у Опорному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 ім. Івана Франка Кам'янка-Бузької міської ради Львівської області. Здобув освіту у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу.

Після завершення навчання працював у ресторанній сфері. Захоплювався рибальством, футболом, кулінарією та лижним спортом.

У 2021 році за власним бажанням підписав контракт із Збройними Силами України. Початок повномасштабного вторгнення рф зустрів на передовій. Боровся із російськими загарбниками у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ на Донеччині та Луганщині. Отримав складне поранення під час виконання бойового завдання у Золотому Луганської області.

У Любомира Мацюка залишилися батьки, дружина, двомісячна донька та брат.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ