Упродовж минулої ночі російські окупанти дев’ять разів обстрілювали Дніпропетровську область – від ворожого вогню потерпали Нікопольський, Синельниківський та Криворізький райони.

Про це повідомили голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко та керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у Telegram.  

«Нікопольський район російська армія обстріляла 5 разів за ніч – з »Градів« та важкої артилерії. У Нікополі понівечені з десяток приватних будинків, школа та санаторій. Перебита лінія електропередач. До 1 000 нікопольчан без світла. Електрики уже лагодять мережу. Люди не ушкоджені», - повідомив Резніченко. 

У Марганецьку громаду прилетіли 5 снарядів  з «Градів», у Червоногригорівську – 10 снарядів з важкої артилерії, але минулося без руйнувань та постраждалих.

У Синельниківському районі вночі був ракетний обстріл двох громад. В одній є руйнація на сільгосппідприємстві, в іншій на дорожньому підприємстві, загорівся ангар з технікою. 

У Криворізькому районі ворог поцілив по Зеленодольській та Широківській громадах. Є руйнування, без постраждалих.

Вілкул додав, що у Криворізькому районі пізно ввечері 25 серпня окупанти обстріляли із РСЗВ «Ураган» с. Мар'янське Апостолівської громади – без втрат. Під ранок росіяни вдарили «Ураганами» по відкритій території м. Зеленодольськ – також без втрат, інформація про руйнування уточнюється. 

У Нікопольському районі було два обстріли зі ствольної артилерії (всього 14 пострілів) території м. Нікополь. Внаслідок обстрілу виникла пожежа господарської споруди на площі 18м кв, пожежа ліквідована. Пошкоджено 9 приватних житлових будинків та 9 господарських споруд, лінія електропередачі, у результаті чого місто частково лишилося без світла.

Росіяни двічі обстріляли зі ствольної артилерії (всього 9 пострілів) Червоногригорівську громаду. Також стався обстріл із РСЗВ «Град» (10 пострілів) відкритої території поза с. Іллінка Марганецької громади. Без втрат.

Нагадаємо, в Одесі охоронець пологового збудинку №7 накинувся на відвідувача через суперечку щодо української мови. Згодом неадекватного працівника звільнили з роботи за недотримання на робочому місці Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

ІА "Вголос": НОВИНИ