В Одесі охоронець пологового збудинку №7 накинувся на відвідувача через суперечку щодо української мови. Згодом неадекватного працівника звільнили з роботи за недотримання на робочому місці Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Про це повідомив волонтер, аналітик StateWatch Роман Стеблівський на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши розповідь друга постраждалого. Постраждалим виявився лідер одеського рок-гурту «Друже Музико», педагог Максим Трубніков.

«23 серпня у Максима Трубнікова народилася дочка. Чоловік домовився із дружиною, щоб вона показала дитину у вікно, і на наступний день попрямував до пологового будинку разом зі старшою дочкою Квітославою, якій три роки. Пройшли через відчинені ворота двору і попрямували у бік того вікна. Раптом звідкись вискочило »тєло« якогось охоронця, який без жодних пояснень став у грубій формі, при трирічній дитині, кричати, щоб Максим забирався геть за ворота», – переповідає хід подій Роман Стеблівський.

Він наголошує, що конфлікт стався не через прохід у заборонену зону, а через мовне питання.

«Почувши відповідь з поясненнями державною, українською мовою, »тєло« почало обурюватись і кричати, що мовляв, »панаєхали«, »нє панімаю«, »Адєса всєгда разгаварівала на рускам«. Тобто, у День Незалежності України, в українській Одесі, якесь сепарське »тєло« почало повчати корінного одесита, як йому розмовляти на своїй землі, у своїй країні», – пише Роман Стеблівський.

Це спонукало Максима Валерійовича висловити свою думку з цього приводу, на що «тєло» взагалі розпалилося, і дозволило собі розпустити руки. Нагадую, цей психопат напав на нашого побратима в присутності малолітньої доньки, без особливих пояснень. Все зафіксували камери спостереження, пологовий будинок №7. … Наразі заява в поліції", – додав Стеблівський.

У пологовому будинку №7, на території якого стався напад, повідомили, що охоронця було звільнено.

«Співробітника, який не дотримався на робочому місці Закону України »Про забезпечення функціонування української мови як державної«, звільнено», – йдеться в коментарі.

Як писав «Вголос», біля турецького берега в четвер увечері зіштовхнулися нафтовий танкер Karakuz, що пливе під російським прапором до Греції, й легкомоторний човен із двома людьми.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ