Сьогоднішній змагальний день на Олімпіаді у Токіо не приніс українським спортсменам жодної медалі, але всі ми стали свідками гідного виступу наших земляків. Багато українців ще ведуть боротьбу за медалі, вийшовши до фіналу і маючи хороші шанси на успіх.

Прикра поразка Темірова

На жаль, український борець греко-римського стилю Ленур Теміров поступився представнику Китаю Валіхану Сайліке в поєдинку за бронзу Олімпіади в Токіо.

Протягом усієї сутички постійно змінювався лідер, обидва спортсмени змогли провести по одній активній дії. У підсумку, двобій закінчився з нічийним рахунок 1:1, але перевага була на боці китайця (саме він провів останню дію). Отже, у такий прикрий спосіб наш співвітчизник залишився без медалі.

Дорікнути Темірову в бажанні та самовіддачі точно ніхто не зможе, адже він до останньої секунди боровся за усю Україну. Нашому спортсмену не варто засмучуватися, він – чудовий боєць і ще неодмінно виграє не один міжнародний турнір. Ленуре, ми завжди будемо за тебе вболівати!

Шанс на бронзу для львів’янки

Добре знайома нам львів’янка Алла Черкасова теж показала гідний виступ. В олімпійському турнірі з жіночої боротьби до 68 кілограм наша спортсменка впевнено дійшла до півфіналу, здолавши на туше титуловану німкеню Анну Шель.

Втім, у півфіналі на Аллу очікувало не менш складне випробування, адже їй протистояла чинна чемпіонка світу в цій дисципліні, американка Таміра Менса-Сток. Черкасова провела чудовий та видовищний поєдинок, але поступилася складній суперниці – 4:10.

Проте на цьому олімпійський шлях для Алли не закінчується. Вже завтра львів’янка візьме участь у бронзовому фіналі, де матиме змогу досягти бажаного успіху. Я вірю, що наша землячка зможе здобути перемогу і яскраво завершити для себе Олімпіаду.

Наші легкоатлети – у фіналі

Інші українські спортсмени теж ведуть боротьбу за медалі, зумівши кваліфікуватися до фіналу Олімпіади в різноманітних дисциплінах. Насамперед це стосується молодого легкоатлета Михайла Кохана, який пробився у фінальну стадію змагання з метання молота.

Наш співвітчизник з результатом 78,36 метра фінішував п’ятим, що дозволило йому продовжити боротьбу за медалі. У середу, 4-го серпня, Кохан візьме участь у фіналі Олімпійських ігор і вся Україна сподівається на успіх талановитого спортсмена.

Також до фіналу в своїй дисципліні вийшли легкоатлетки Анна Рижикова і Вікторія Ткачук, які борються за медалі в бігу на 400 метрів з бар'єрами. Українки посіли сьоме та восьме місце і здобули дві заключні фінальні путівки, показавши результати 54,23 і 54,25 відповідно. Я вірю, що на цьому наші співвітчизниці не зупиняться і в середу зроблять все, аби досягти успіху.

Старт для Старікової

Жіноча збірна України у змаганні з командного спринту, до складу якої входять ще одна львів’янка, срібна призерка чемпіонату світу Олена Старікова та киянка Любов Басова, завершила свої виступи у відповідній дисципліні. Наші представниці у велоспорті посіли восьме місце, поступившись у заключному заїзді суперницям з Польщі.

Втім, Олімпіада для львів’янки ще не закінчується. Старікова матиме нагоду здобути медалі ще у 2-ох дисциплінах. Відтак, будемо палко підтримувати нашу співвітчизницю і сподіватися на її успіх. Олено, ми у тебе віримо!

Прогрес Коростильова

Наш земляк-львів’янин Павло Коростильов значно покращив свій результат у змаганнях зі стрільби з швидкострільного пістолета з 25 метрів. Сьогодні український спортсмен зумів набрати 294 очки, піднявшись на дев’яту сходинку (вчора він був на проміжному 15-му місці). На жаль, для виходу в фінал Павлові не вистачило навіть такого результату, оскільки йому забрало всього 2 очки.

Хай там як, прогрес Коростильова видно неозброєним оком. Він значно покращив свої результати у порівнянні з Олімпійськими іграми в Ріо-де-Жанейро, потрапивши до десятки найкращих спортсменів відразу в двох дисциплінах. Я впевнений, що Павла чекає яскраве спортивне майбутнє!

Юрій ТУРЯНСЬКИЙ,

Голова Відділення НОК України у Львівській області

ІА "Вголос": НОВИНИ