Уже вкотре українські спортсмени демонструють чудові виступи, ведучи боротьбу до самого кінця. На жаль, не завжди величезне бажання та самовіддача позначається на результаті. Хай там як, але для всієї України наші спортсмени – найкращі.

Марченко – молодчина

Насамперед відзначу виступ нашої львів’янки Вероніки Марченко, яка боролася в індивідуальному змаганні зі стрільбі з лука. Вже на першій стадії українка створила справжню світову сенсацію, вибивши чинну чемпіонку світу з Тайваню Чін-Їнг Лей – 6:4.

Однак у 1/16-ій фіналу на Вероніку чекало не менш складне випробування, адже жереб звів її з віце-чемпіонкою світу, південнокорейською лучницею Кан Чже Йон. Поєдинок проходив за непоступливої боротьби, але, на жаль, цього разу львів’янці фортуна не усміхнулася. Як наслідок, 7:1 – кореянка крокує турніром далі, хоча загальний рахунок зовсім не відображає того, що відбувалося в самому поєдинку.

Наша Марченко виступила чудово, провівши матч, гідний фіналу змагання. Так сталося, що їй не поталанило з жеребом, оскільки грати два поєдинки поспіль проти таких титулованих суперниць вкрай складно та виснажливо. Вероніко, не варто засмучуватися, твої найбільші перемоги – попереду. Ми завжди будемо тебе підтримувати!

Залишилося два кроки

Підбиваючи підсумки вчорашнього ігрового дня Олімпійських ігор в Токіо, я висловив упевненість, що в наступному матчі українська тенісистка Еліна Світоліна зможе показати міцний український характер. Зрештою, так і сталося, незважаючи на втому, наша спортсменка здобула впевнену перемогу і вийшла до півфіналу тенісного турніру.

Італійка Каміла Джорджі практично нічого не змогла протиставити українській спортсменці. Еліна впоралася зі суперницею за півтори години гри, перемігши в обидвох сетах з однаковим рахунком – 6:4; 6:4. Ця звитяга стала деякою мірою історичною, адже вперше в історії українка зіграє в півфіналі Олімпіади в одиночному розряді. Так тримати, Еліно!

Я вірю, що на цьому головна надія українського тенісу не зупиниться, а лише продовжить свій переможний шлях. Уже завтра в рамках півфіналу Олімпіади Світоліна зустрінеться з представницею Чехії Маркетою Вондроушовою, перемога над якою може вивести українку до фіналу.

Віримо в Романчука

Завтрашній ігровий день Олімпійських ігор в Токіо розпочнеться з дуже очікуваного для України змагання. Наші спортсмени Михайло Романчук і Сергій Фролов братимуть участь у фінальному змаганні з плавання на 800 метрів вільним стилем.

Вихід до фіналу Сергія сприйняли певною сенсацією, а ось Михайло, який, нагадую, вчора побив олімпійський рекорд, вважається одним із фаворитів. Вірю, що цей день розпочнеться для України з позитиву, Романчук виправдає всі покладені на нього сподівання і занесе до олімпійського активу України ще одну медаль.

Юрій ТУРЯНСЬКИЙ,

Голова Відділення НОК України у Львівській області

ІА "Вголос": НОВИНИ