У Рівному на паркувальному майданчику сталася ДТП за участю медійниці, депутата і прокурорки

Пікантна ситуація трапилася пізно увечері 21 травня, в суботу, у Рівному. На вулиці Мазепи у ДТП потрапили позашляховик «тойота ленд крузер» депутата облради (від партії «Сила і честь») і ексголови Рівненської облради Олександра Данильчука і прокурорки Рівненської окружної прокуратури Ольги Лихач.

Пікантність ситуації в тому, що за кермом депутатського джипа перебувала піарниця і в минулому журналістка Ольга Ферар. І журналістка і депутат облради перебували у нетверезому стані. Про це пише сайт ІМІ (інституту масової інформації).

Поведінку учасників дрібної, але резонансної аварії зняв на відео після ДТП та до приїзду поліцейських. чоловік прокурорки Ольги Лихач. Після зіткнення Ольга Ферар вийшла з автомобіля з матюками і разом із депутатом Данильчуком намагалися довести, що це прокурорка виїжджала з паркувального місця і ніхто нічого не докаже протилежне.

Поблизу кафе “Gusto” на вулиці Мазепи водійка “тойоти ленд крузер” Ольга Ферар здавала назад і наїхала на авто “Хонда Акорд”, пошкодивши фару і бампер. Коли учасники аварії почали з'ясовувати винуватця зіткнення, ексголова облради ") Олександр Данильчук стверджував, що ніхто не доведе, хто саме призвів до зіткнення. Мовляв, він у цій області цар і виграє усі суди. 

Через ДТП на Ольгу Ферар, як водійку “ленд крузера”, склали протоколи за трьома статтями, одна з яких – кермування в стані сп'яніння (130 Кодексу про адміністративні правопорушення). Від освідування вона відмовилася. Ця стаття є підставою для вилучення автівки під час воєнного стану на потреби ЗСУ.

Інші дві статті, які також приписали Ферар: частина 1 статті 126 (не показала або не мала документів на кермування авто) та стаття 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів).

Відомо, що автомобіль вилучили на користь ЗСУ.

Після інциденту Данильчук не визнав, що є власником авто і повідомив, що в нього з Ферар “ніякі” стосунки. Ольга Ферар розповіла журналістам, що п'яною не була і нікуди не їхала. А вже згодом у своєму фейсбуці визнала провину: “Я готова понести повне покарання і несу його вже. Прошу не дофантазовувати тих фактів, які не були. Прошу зрозуміти, що я помилилась. Ми усі помиляємось. Я помилилась більш ніж сильно. Не добивайте, бо я не витримаю”.

Скриншот сайту Четверта влада

Підкреслюємо, що “тойоту” Данильчука вилучили на потреби армії, як це раніше траплялося в аналогічних випадках.

До слова, на місцевих виборах 2020 року Ольга Ферар балотувалася до обласної ради від ВО “Батьківщина”.

У біографії, яку кандидатка подала до ЦВК, вказано, що Ольга Ферар працювала менеджеркою з реклами в ТОВ “ЗахідТрансбуд”. Ця компанія належала кандидату в міські голови Рівного (нині секретарю міської ради) Віктору Шакирзяну, про підтримку якого на виборах вона повідомляла в соцмережах.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ