У вівторок, 15 грудня, на засіданні Верховної Ради України будуть розглянуті два законопроекти про повернення повноважень Національному агентству з питань запобігання корупції.

Про це поінформував голова ВРУ Дмитро Разумков під час засідання погоджувальної ради парламенту.

Нагадаємо, що про розгляд законопроектів №4470 і №4471 раніше повідомляла заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук. Дмитро Разумков заявив, що у них враховані положення, що були вказані у скандальному рішенні Конституційного Суду України 27 жовтня, згідно з яким припинилися повноваження НАЗК і скасувалися покарання за брехню посадовців у деклараціях. За його словами, всі парламентські фракції та групи зайняли компромісну позицію щодо цього питання. Голова ВРУ анонсував розгляд цих законопроектів перед розглядом проекту бюджету-2021.

Нагадаємо, що раніше Президент України Володимир Зеленський подав до ВРУ законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях чиновників. Його ухвалили у парламенті та передали на підпис Зеленському. Проте в Євросоюзі назвали такий крок недостатнім для подолання конституційної кризи.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ