Розв’язана кремлівським лідером війна проти України приречена на поразку, і навіть попри отримання контролю над деякими українськими містами, Путіну судилося програти через мужність і жорсткий опір українців.

Про це в інтерв’ю CNN сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

«Просто виграти битву – це не виграти війну. Захоплення (Путіним – ред.) міст не означає, що він завоює серця та розум українського народу. Навпаки, йому судилося програти», - наголосив глава американської дипломатії.

Блінкен зазначив, що Путін, на жаль, має військовий потенціал, щоби продовжувати агресію, однак і українці проявили неабияку мужність та готовність протистояти цьому.

«Український народ продемонстрував, що не дозволить підкорити себе ні Володимиру Путіну, ні російській владі», - підкреслив держсекретар США.

Також він додав, що ця боротьба може тривати певний час, тоді як страждання й жертви з боку українців є реальною трагедією вже сьогодні.

Нагадаємо, Блінкен також наголосив, що у Вашингтоні продовжують докладати зусиль, аби зупинити вторгнення Росії на українську територію.

ІА "Вголос": НОВИНИ