Керівник ГО «Розвиток громади» Назар Лисяк розповів, чому, на його думку, Андрій Садовий лобіює будівництво готелю на вул. Вороного, проти якого виступає громада.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«Ще коли вперше розроблявся цей детальний план, тогочасний головний архітектор Львова Юліан Чаплінський на засіданні виконкому заявив, що на цій ділянці буде будуватись лише багаторівневий паркінг. Тоді Андрій Садовий погодився, зазначивши, що не можна допустити такого, коли люди беруть землю під паркінг, а потім там зводять комерційні об’єкти. А після цього «фарисейства» на сесії міської ради, коли вже розроблявся другий детальний план, мер почав тиснути на депутатів. Він заявив, що це його особисте прохання і сказав: «проголосуйте, щоб мене потім рука не боліла підписувати ті чи інші ухвали». Тобто, він прямо погрожував депутатам, щоб вони підтримали розроблення цього детального плану. Він також додав, що це не відбувається розгляд будівництва готелю, а впорядкування стихійного паркінгу і взагалі треба подумати, що там можна збудувати», - сказав Назар Лисяк.

«А вся річ у тому, що власники фірми «Ательєр» офіційно допомагали «Самопомочі» на виборах. Вони вносили чималенькі суми на рахунок партії. Лев Підлісецький взагалі був нардепом від партії «Самопоміч». Тобто, ці люди є близькими до Андрія Садового. Можливо, вони будуть із ним ділитись прибутками із цього бізнесу. Також може бути таке, що Садовий просто «віддає борг» за ті кошти, які йому «пожертвували» ці бізнесмени на його передвиборчу кампанію», - додав активіст.

Більш детальну інформацію ви можете прочитати у цій статті “Для “своїх” закон неписаний: Садовий і його спонсори зводять готель на місці парковки у центрі Львова“.

ІА "Вголос": НОВИНИ