У фінустанові причиною тимчасових обмежень назвали блокування активістами їхнього центрального офісу в Києві, передає ТСН.  

Пояснили це тим, що активісти блокують центральний офіс банку в Києві, через що був порушений графік інкасації.

"У зв'язку з неправомірними діями третіх осіб з блокування головного офісу ПАТ "Сбербанк", спричиненню фізичного збитку банкоматам банку, що спричинило порушення графіків інкасації відділень/банкоматів філіальної мережі банку", - пояснили в "Сбербанку" введення обмежень.

Клієнти банку можуть зняти протягом доби в банкоматі не більше 20 тис. грн, 800 доларів США чи євро зі звичайних карток фізосіб. Для VIP-клієнтів інші ліміти – 50 тис. грн, 2 тис. доларів чи євро.

"Вказані ліміти встановлені на зняття коштів як в Україні, так і за її межами. Ліміти на безготівкові розрахунки залишаються без змін", - уточнили в "Сбербанку".

Також введуть відзавтра, 15 березня, ліміти і на видачу готівки через каси – не більше 30 тис. грн (еквівалент в інших валютах) на добу на одного клієнта.

"Сбербанк" також суттєво збільшив тарифікацію щодо переказів коштів в іноземній валюті до інших банків:

"Від 15 березня 2017 року встановлюється тарифікація по переказах у доларах США, євро, російських рублях і/або інших іноземних валютах з поточних рахунків клієнтів-фізичних осіб, відкритих в ПАТ "Сбербанк", на рахунки, відкриті у банках України, на рівні 5% (мінімум 50 доларів США/ 50 Євро/ 3000 російських рублів)".

Нагадаємо, у "Сбербанку" в Росії раніше заявили, що починають обслуговувати в своїх відділеннях осіб із "паспортами ДНР та ЛНР". 

В Україні через такі дії російського банку почали говорити про введення санкцій проти фінустанови. Активісти взагалі вимагають призупинити діяльність "Сбербанку" на території України й почали самі блокувати та трощити його відділення й банкомати. 

ІА "Вголос": НОВИНИ