СБУ затримала мешканця Миколаєва, який здавав окупантам інформацію щодо дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ в регіоні, збирав розвіддані щодо критичної інфраструктури та оборонних об’єктів у причорноморських районах.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Дані, отримані від чоловіка, бойовики планували використовувати для здійснення серії ракетних обстрілів міст та вчинення диверсій на півдні України.

Зазначається, що раніше надані агентом дані використовувались окупантами щонайменше при коригуванні масових ракетних обстрілів Миколаєва, які відбулися протягом 26-30 червня.

За інформацією СБУ, співробітники ФСБ у 2014 році завербували мешканця Миколаєва для проведення розвідувально-підривної діяльності.

З того часу він перебував на тимчасово окупованій території Донецької області. Чоловік підтримував повномасштабну агресію Росії та виправдовував її військові злочини.

Затриманий передавав інформацію про діяльність ЗСУ напряму своїм російським кураторам або через «зв’язкового». Для комунікації зловмисники використовували спеціально створений анонімний Телеграм-канал.

Наразі житель Миколаєва затриманий, йому повідомили про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ