Сестра скандального блогера Анатолія Шарія Олена Манченко розповіла, як її брат «розважався» у Нідерландах із неповнолітніми, а коли вона опублікувала цю інформацію - чоловік найняв російських адвокатів, котрих йому порекомендували у посольстві РФ та переслідує її.

Про це вона розказала у коментарі Оbozrevatel.

Жінка зазначає, що Анатолій Шарій є її братом по батьку. І вони вже 5 років воюють у судах.

Суди тягнуться з 2015 року

Судові тяжби почалися ще у 2015 році, коли Шарій звернувся до Оболонського районного суду Києва із позовом про захист честі. Причиною стало інтерв'ю Олени, в якому вона заявила, що Шарій – нібито педофіл і обікрав її. За словами жінки, коли брат жив у Нідерландах, у квартирі іноді залишалися діти подруг. І одного разу, коли вдома були лише діти і Анатолій, він нібито пропонував одній з них сфотографуватися в білизні. Про це Олені розповіла мати дівчинки. Однак у суді жінка це довести не змогла.

Суд зобов'язав Манченко виплатити 30 тисяч євро компенсації, а слідом за цим прокуратура Королівства Нідерланди розпочала власне розслідування за фактом розповсюдження наклепу про Шарія. Справа дійшла до суду, і там Манченко зобов'язали виплатити ще 75 тисяч євро компенсації.

Напередодні засідання, яке відбулося 3 березня, журналісти видання поспілкувалися з Оленою.

"Минулого року судовий розгляд я програла. Адвокат у мене був не дуже хороший, зібрали мало доказів. Шарій краще підготувався – він мав нахабного російськомовного адвоката, це відіграло велику роль. Плюс суддя слухала історію тільки з його боку, але не з мого.

Коли я виходила із зали суду, мене зняла на камеру журналістка, потім опублікували жахливий фільм. У ньому Шарій явно насміхається... Коли суддя запитала, чи те саме ця справа, що і в Україні, то Шарій зазначив, що ні, це різні. Але у мене ж всього один судовий розгляд. Суддя йому повірила. З однієї справи винесено два рішення.

У Шарія були хороші адвокати – російські, яких рекомендує посольство РФ. Здається, найвідоміші російські адвокати тут, у Нідерландах. Шарій міг дуже легко маніпулювати усіма матеріалами зі ЗМІ, бо у нього виходило все перекладати легко. У мене були великі труднощі з перекладом, і я думаю, що суддя не до кінця почула історію з мого боку, а почула тільки Шарія. Я вважаю це програшем. Виступав його нахабний адвокат, який кричав і вимагав, щоб Шарія охороняли. У залі було багато його журналістів, два адвокати, перекладач.

ІА "Вголос": НОВИНИ