Господарський суд Львівської області вирішив стягнути на користь ПрАТ “Львівобленерго” з департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради понад 80 тис. грн за самовільно встановлені камери відеоспостереження.

Про це йдеться в рішенні, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

ПрАТ “Львівобленерго” звернулось до суду із позовом до Департаменту міської мобільності Львівської міськради, який є правонаступником міського Управління безпеки міста.

У позовній заяві вказано, що відповідач неодноразово порушував укладений договір та Правила розподілу електричної енергії, самовільно підключаючи вуличні камери спостереження до електричної мережі.

25 вересня 2020 року комісія “Львівобленерго” по кожному випадку визначила вартість необлікованої електричної енергії та суму завданих збитків. Загалом Управлінню безпеки нарахували 77 010 грн боргу, який воно так і не оплатило.

Вивчивши аргументи позивача, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення позову. Представник відповідача на судове засідання не з’явився, а також не подав письмового відзиву.

Згідно з рішенням суду, міський департамент мобільності має сплатити “Львівобленерго” понад 77 тис. грн заборгованості за електроенергію, понад 2,5 тис. грн витрат на судовий збір та ще 5 тис. грн витрат на професійну-правничу допомогу.

ІА "Вголос": НОВИНИ