Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький заявив, що рішення щодо розвитку інфраструктури між країнами необхідно приймати вже зараз, оскільки може стати запізно.

Про це інформує «Українське радіо».

Ціхоцький зазначив, що польська прикордонна інфраструктура уже розвивається, зокрема було  побудовано нові дороги та модернізовано прикордонні переходи.

Польща очікує на аналогічні дії зі сторони  українського уряду.

Зокрема польський дипломат підмітив, що під час зустрічі з колишнім міністром інфраструктури було домовлено про реалізацію декількох проєктів: ідея побудувати сучасний хайвей з Одеси до Катовіце і до Гданська, «об’єднання» Чорного моря з Балтійським.

Проте Ціхоцький повідомив, що чинний міністр інфраструктури Владислав Криклій має дещо інші плани та ідеї, тому в Польщі очікують на якнайшвидше прийняття рішення.

Крім того, посол наголосив, що  мова йде про мільярди, які уже були витрачені на попередні ідеї та , які потенційно можуть піти шляхом Китай-Росія-Білорусь-Польща, чи Туреччина-Румунія-Захід, чи Китай-Азія-Україна-Польща.

Варто зазначити, що Україна приймає участь в реалізацію проєкту Е40- поєднання Чорного й Балтійського морів через Дніпро, Прип’ять та Віслу.

Як писав «Вголос», Польща очолила Сили дуже високої готовності НАТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ