Про це повідомили в прес-службі Державної фіскальної служби України, передає «112 Україна».

Центр надавав підприємствам реального сектору економіки Києва послуги з мінімізації сплати митних платежів при імпорті товарів за заниженими цінами, використовуючи підконтрольні СГД (у т. ч. підприємств-нерезидентів).

«Встановлено чотирьох осіб – організатора, співорганізатора-кур'єра, бухгалтера та митного брокера, які, використовуючи реквізити та розрахункові рахунки підконтрольних суб'єктів господарської діяльності, протягом 2015-2016 років здійснили ввезення з Туреччини, країн ЄС та Китаю ТМЦ (будівельні матеріали, автомобільне газобалонне обладнання, продукти харчування, автомобільні запчастини і т. д.) у митному режимі "імпорт" за цінами, значно нижче ринкових», – йдеться в повідомленні.

Ввезення товарів оформлялось за непрямими контрактами з нерезидентами, один з яких зареєстрований у республіці Панама, а інший - у Польщі.

Надалі через підконтрольні підприємства, які містять ознаки транзитності та фіктивності проводилася фіктивна реалізація імпортованих ТМЦ і забезпечувалося надходження безготівкових коштів на рахунки для придбання валюти та проведення зовнішньоекономічних операцій.

Загальний обсяг імпортних операцій протягом 2015-2016 років становив понад 50 млн гривень.

За результатами обшуків, проведених в офісних приміщеннях, які використовувалися в злочинній діяльності, вилучено 24,8 тис. доларів США та 27,9 тис. гривень готівкою, 5 системних блоків, 4 ноутбуки, 4 телефону, 2 друку СГД нерезидентів, флеш-накопичувачі та бухгалтерську документацію.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ