Як повідомив завідувач урологічного відділення лікарні Тараса Вівчарівського, останній раз такий випадок у оперували близько 7-ми років тому. Мова йде про екстрофія сечового міхура.

В лікарні зауважують, що в загальному на Львівщині з цією  патологією народжується в середньому одна дитина щороку. Проте раніше оперативні втручання в період новонародженості проводили здебільшого за кордоном. 

Про успішну операцію представники Дитячої лікарні повідомили на сторінці установи у соціальній мережі Facebook. 

«Операція тривала близько 4-ох годин і була складною, адже трьохденній дитині вагою 2100 кг пережити такий великий об'єм оперативного втручання і загального знечулення є досить складно. На сьогоднішній день дитина перебуває у реанімації новонароджених та недоношених дітей, вже самостійно дихає та харчується», - пишуть лікарі.

Як зауважили в лікарні, під час оперативного втручання лікарі мали звести таз не ламаючи лонні кістки і тим самим уникнути багатьох проблем зі здоров’ям у майбутньому – проблем із ходьбою, прямою кишкою, проблем ламання кісткового тазу тощо. Саме з цієї причини необхідність проведення такої операції виникає в найкоротший термін після народження дитини - до 3 діб.

Оперативне втручання провели команда лікарів-урологів: Тарас Вівчарівський, Роман Собечко та Людмила Рудоман, лікар – анестезіолог Роман Мокрий, медична сестра Ніна Лопушанська.

Нагадаємо, нещодавно «Вголос» писав про те, що з львівської міської клінічної дитячої лікарні на Орлика виписали трійню, яку лікарі виходжували півтора місяця. Двоє дівчаток та хлопчик народились недоношеними та перебували у важкому стані. 


ІА "Вголос": НОВИНИ