Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, 33-річний експерт відділу розробки та супроводу програмного забезпечення одного з львівських відділень банку організував систему розкрадання банківських коштів, переказуючи їх на свій розрахунковий рахунок через фіктивні електронні платіжки.

Зловмисник мав доступ до автоматизованої банківської системи та, використовуючи електронні ключі й паролі, вніс несанкціоновані зміни у службову інформацію. У такий спосіб він сформував фіктивні електронні розрахункові платіжки на переказ коштів, і, без згоди власників, переказував їхні кошти на власний рахунок, відкритий в іншому банку.

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Досудове розслідування триває.

ІА "Вголос": НОВИНИ