Сполучені Штати Америки очікую, що агресорка Росія посилить свій наступ в Україні. Зокрема, на Харків та області. Втім, Вашингтон сумнівається у значних територіальних здобутках Москви.

Про це заявив речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє «Радіо Свобода».

З його слів, наступ російської армії на Харківському напрямку був очікуваним. США співпрацювали з Україною, щоб допомогти до нього підготуватися.

«Цілком можливо, що Росія продовжить просування найближчими тижнями, але ми не очікуємо значних територіальних проривів, і з часом допомога з боку США дозволить Україні протистояти цим атакам протягом 2024 року», - наголосив Кірбі.

Представник Білого дому висловив думку, що Москва може збільшити інтенсивність атак на цій ділянці фронту найближчими тижнями з метою «створення буферної зони вздовж українського кордону».

Втім, додав він, «США забезпечують Україну необхідним, щоб відбити ці атаки».

«Можливо, росіяни готуються до більш масштабного наступу на Харків. Є тривожні ознаки того, що Росія готується застосувати далекобійний вогонь у межах досяжності Харкова. Вони б не стали цього робити, якби не думали про напад безпосередньо на місто», - заявив Кірбі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ