Поліція викрила місцевого мешканця, який вдома облаштував підпільну типографію з дурку ковідних документів. Його клієнтами були перш за все перевізники, які закуповували підроблені сертифікати для своїх пасажирів, значну частину з яких складають українські заробітчани.

Про це інформує відділ інформації політики Львівської обласної прокуратури. 


"У ході проведених обшуків за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено печатки із відтисками від імені лікарів та медичних установ, свідоцтва про вакцинацію від коронавірусної хвороби, комп’ютерну техніку", - повідомляють правоохоронці. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу.

Як зазначають у прокуратурі, до операції з викриття зловмисника були залежні представники одразу кількох силових структур.  Зокрема це працівники слідчого відділу Яворівського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області.

Це вже не перший інцидент з підробкою так званих «ковідних» документів. Нагадаємо, як писав "Вголос", мешканці Запоріжжя та Львівщини організували схему з виготовлення підробних сертифікатів, що приносила їм понад 3 млн грн доходу в місяць. 

Загалом за минулий тиждень у Львівській області відкрили 15 кримінальних проваджень за фактом підроблення сертифікатів про вакцинацію. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ