Мешканці Запоріжжя та Львівщини організували злочинну схему. Міжрегіональне угруповання підробляло свідоцтва про вакцинацію та ПЛР-тести.

Зловмисників викрали представники Служби безпеки України. Про це інформує пресцентр СБУ.

Слідство встановило, що кожного місяця ділки заробляли понад 3 мільйони гривень. Більша частина їх клієнтів – українці, які хотіли виїхати на заробітки за кордон.

Спочатку організатор шукав «клієнтів» серед осіб, які хотіли працевлаштуватися за кордоном. Інший спільник здійснював рейсові міжнародні перевезення, під час яких поповнював базу клієнтів.

Ще два спільники виготовляли підроблені документи та доставляли їх клієнтам.

Зловмисники просили 500 гривень за негативний ПЛР-тест та 40 євро за міжнародний сертифікат про вакцинацію. За місяць ділки виготовляли 2 тисячі підроблених ПЛР-тестів та орієнтовно 1 тисячу сертифікатів.

Під час обшуків правоохоронці виявили чорнову бухгалтерію, підроблені тести та сертифікати, техніку, підроблені документи для працевлаштування за кордоном, а також інші докази злочинів.

Найближчим часом причетним до схеми оголосять про підозру. Триває розслідування.

Як писав «Вголос», проти працівників туристичної фірми у Рівному порушили кримінальне провадження за фактом видачі підроблених тестів на COVID-19.

ІА "Вголос": НОВИНИ