7-річного Романа, який постраждав внаслідок ворожого ракетного удару по Вінниці й отримав 45% опіків тіла, відправили на лікування до німецького Дрездена.

Про це повідомив голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

«Хлопчику, який постраждав внаслідок авіаудару у Вінниці, надають допомогу в Німеччині. Хлопчик перебуває у дуже важкому стані. Близько 45% тіла дитини вкрили зовнішні опіки, ще 35% - внутрішні. Вони настільки глибокі, що місцями навіть досягають кісток. Обгоріло обличчя, верхні та нижні кінцівки, дихальні шляхи. До того ж у Роми закритий перелом лівої руки та кілька уламків від снаряду у черепі», –написав Борзов.

Як розповів голова ОВА, Роман приїхав до Вінниці зі Львова. 14 липня він разом з мамою поїхав навідати бабусю з дідусем у Вінницю і заодно записалися на консультацію до лікаря у клініку. Батько дитини залишився у Львові. Близько 11:00 зв’язок із сином та дружиною зник.

«Рому батько знайшов у Вінницькій обласній лікарні, і тільки три дні тому за результатами ДНК-експертизи дізнався про смерть 29-річної дружини Галини», – зазначив Борзов.

Зараз дитина евакуйована  до Німеччини. Його чекає ще ряд втручань, у тому числі пересадка шкіри та пластичні операції.

Читайте за темою:

Загибель львів’янки під час обстрілів у Вінниці: жінку ідентифікували за результатами ДНК

ІА "Вголос": НОВИНИ