В Українській дистанційній школі навчається 10 відсотків дітей зі Львівщини. Натомість найбільшу спрагу до знань виявляють діти з територій, які перебувають під обстрілами або під окупацією.

Про це повідомила директорка Центру інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка», керівниця Української дистанційної школи Маргарита Носкова.

За її словами, найбільше учнів у дистанційній школі до повномасштабного вторгнення жили і навчалися у Харківській області. Це – 52,2 відсотка з тих, хто зареєструвався на навчання. На другому місці учні з Київської області. Їх є 23,5 відсотка.

«Хоча коли ми створювали цю школу, ми її замислювали саме для львівських дітей, які виїхали за кордон», - зауважила вона.

Також керівниця Української дистанційної школи повідомила, що більшість дітей, які щодня доєднуються до онлайн навчання, перебувають зараз на Харківщині (42,2 відсотка), на Львівщині (27,5 відсотка). Натомість закордоном перебувають понад 10 відсотків українських учнів.

«Дуже активно реєструються діти з Харківщини, Донеччини, Луганщини та, особливо, з Запорізької області, з тієї зони, яка є тимчасово окупованою», - говорить вона.

За словами педагога, дуже багато батьків, відповідаючи на питання «чому дитина не може продовжити навчання там, де вчилася досі», відповідають, що школу розбомбили. 

Водночас, як наголосила Маргарита Носкова, кістяк вчителів дистанційної школи, а це – 95 відсотків, склали вчителі зі Львівщини. Хоча навчають дітей і педагоги з Київської, Миколаївської, Житомирської та Рівненської областей.

«Ми забезпечуємо навчання майже з усіх предметів, за виключенням кількох, до яких ми зараз шукаємо вчителів. Так, ми потребуємо вчителів економіки для десятих класів. А також конче потрібні вчителі української мови та літератури, англійської, польської, німецької, французької», - каже вона.

Керівниця Української дистанційної школи стверджує, що діти можуть навчатися у будь-який зручний для них час. Ніхто не контролює їх та не проводить переклички. Проте вона зауважила, що найбільше заходів відбувається в моменти обстрілів із зони бойових дій.

«Під час сирен Київщина, Сумщина та інші території у нас активно працюють навіть вночі», - говорить Маргарита Носкова.

Вона також зауважила, що дуже популярними стали уроки фізкультури.

Усі діти, які навчаються у цій школі, наприкінці навчального року отримають табелі зі своїми оцінками.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», в Україні визначилися як і де відбудеться цьогорічне ЗНО.

ІА "Вголос": НОВИНИ