Цього річне ЗНО пройде у вигляді тестів з трьох предметів: українська мова, історія України та математика.

Про це сьогодні, 29 березня, повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска.

За його словами, це буде один тест, до якого ввійдуть по 20 питань з кожного, вищезгаданого предмета.

Зараз на Львівщині обирають шкільні приміщення, де відбудеться ЗНО. А також вишукують техніку, завдяки якій проведуть тестування для майбутніх абітурієнтів.

«Минулого року ми закупили близько 4 тисячі ноутбуків. Крім того, школи мають свої. У школах, де є найкращий інтернет, облаштуємо класи для тестування», - каже він.

Олег Паска зазначив, що таку форму вступу до вишу буде застосовано тільки цього року. Наступного року абітурієнти вже матимуть можливість складати тести з тих предметів, які собі оберуть самі.

Щодо вступників, які мають намір навчатися на платній основі, то їм не обов’язково складати тести. Для цих абітурієнтів передбачили іншу форму вступу: треба написати мотиваційного листа, в якому варто пояснити чому вони обрали цей виш та цю спеціальність.

Для випускників шкіл, які тимчасово переїхали на Львівщину з інших областей, форма вступу така ж сама як і для всіх: зголоситися на єдине тестування ЗНО або написати мотиваційного листа.

Очікується, що ЗНО відбудеться, орієнтовно, у липні. 

Для тих абітурієнтів, які виїхали закордон, організують можливість проходження тестів у приміщеннях консульських установ України. 

Читайте також у «Вголосі»:

Над Львівщиною збили три ворожі ракети

На Львівщині затримали диверсанта

ІА "Вголос": НОВИНИ