Народний депутат від фракції «Слуга Народу» опублікував у соцмережах своє привітання українцям з нагоди Дня Злуки й Соборності, який відзначають 22 січня. Проте текст привітання викликав хвилю жартів у користувачів соціальних мереж, яка з часом переросла в обурення.

Нагадаємо, День Собо́рності України — державне свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в 1919 році, під час перших визвольних змагань українців. 

Микола Тищенко привітав українців зі святом, оприлюднивши повідомлення з таким текстом.

"Ми єдина, сильна та незалежна держава! Від Києва до Закарпаття! Продовжуємо зшивати Україну разом!" - пише Слуга у соцмережі Facebook.

У коментарях користувачі соцмереж одразу ж зауважили, що територія України значно ширша, ніж ділянка між Закарпаттям та Києвом. Окремі читатчі пригадали слова президента Зеленського, який заявив, що першою ціллю для російської атаки стане Харків, та наголосили, що в час можливого вторгнення Росії таки слова є недоречні.  

Саму публікацію зі сторінки народного депутата оперативно видалили, проте користувачі встигли зберегти скриншот привітання. 


"Уже наперед зменшили Україну з прогнозами про широкомасштабне вторгнення? Господи, і це ж авторитетний для Зеленського член його команди. Не здивуюсь, якщо , він лимонами буде людям допомагати оборонятись", - пише у себе на Facebook журналістка Мар'яна П'єцух. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», минулого року правляча партія “Слуга Народу” потрапила у низку скандалів, пов’язаних з поведінкою її депутатів у парламенті. Зокрема, стало відомо про інцидент за участі нардепа Миколи Галушка, який брутально вилаявся на поліціянта порушивши ПДР. Інший “Слуга”, Олександр Юрченко, потрапив у ДТП в центрі Львова, перебуваючи за свіченнями очевидців у стані наркотичного сп’яніння, проте згодом його виправдав суд.

Вже “екс-слуга” Євгеній Шевченко відзначився своїми заявами на підтримку дій самопроголошеного президента Лукашенка та схвальними відгуками про Путіна.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ