У Львові у Домівці врятованих тварин замешкав козел, якого волонтери врятували з села коло Гостомеля.

Про це «Вголосу» повідомив волонтер Василь Жак.

Козел називається Борис. Таке ім’я йому дали власники, які розводили кіз. Під час бомбардування хлів, де мешкали тварини, згорів. А цапові вдалося вирватися і втекти.

За словами мешканців, прихисток він знайшов у одній з хат. Проте цю хату наприкінці лютого - на початку березня зайняли окупанти, які мали намір завоювати Київ. Їх, на щастя вигнали. Як з хати, так і з цього регіону. І Борис до цього доклався.

«Росіяни з хати вибігли, а він (козел) забіг. І двері зачинилися. То ж жив Борька у цій хаті три тижні, аж поки господарі не приїхали», - розповіли місцеві мешканці.

Дивуватися, що цап зміг вигнати чужинців, не варто. Адже роги у нього величезні та круті, закручені, тобто. Зараз, звісно, ніхто не може сказати хто винен у тому безладі у хаті – окупанти чи козел. Але ми чомусь підозрюємо, що тварина не винна.

«У нас таке місиво тут було від обстрілів. Бідні тварини ховалися де могли», - розповіла мешканка села пані Наталя.

Коли Борису вдалося вийти на вулицю, то мешканці зауважили на сильні рани на його спині, які ніяк не гоїлися. Переживали, що тварині бракує вітамінів. Якраз до них нагодився відомий київський волонтер Руслан Горовий, який зв’язався зі львівськими волонтерами.   

Василь Жак розповідає, що вони якраз приїхали на Київщину, привезли волонтерську допомогу для тварин, які там мешкають, коли їм зателефонували.

«Мешканці думали, що ми зможемо надати йому допомогу на місці. Але ми вирішили його евакуювати», - каже волонтер.

Борис теж погодився на поїздку. Чемно зайшов у причіп, чемно поводився всю дорогу. І чемно пішов у свій вольєр, куди йому насипали сіна. Хоча цей вольєр приготували для собак, яких евакуйовують з територій, які обстрілюються. Але Борис не капризує: їсть сіно, не реагує на собак, які гавкають, та мужньо витримав огляд ветеринара й обробку ран.

Це вже у Львові лікарі визначили, що цап отримав сильні опіки та призначили лікування.

На прогулянку Борис не ходить: лікарі поки що не радять виводити його в парк пастися, аби не було впливу сонячного проміння. Можливо, ці рани не гоїлися саме тому, що у своєму селі цап увесь час пасся на відкритій галявині.

Також, за словами волонтера, у Львові ще не вирішили, чи Борис залишиться жити тут, чи, після лікування, повернеться додому. Адже там за ним доглядати поки що нікому.

Читайте також у «Вголосі» як у Львові рятують тварин, які постраждали від війни.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ