Тиск нової влади на добровольчий та волонтерський рухи може бути пов'язаним із результатами зустрічі Володимира Путіна та Володимира Зеленського у нормандському форматі.

Про це в ефірі «Народного толк-шоу» заявив ексочільник Львівської ОДА, нардеп від «ЄС» Олег Синютка.

«Мені видається, що влада почала боятися і добровольців, і волонтерського руху. Бо це справжній серйозний громадський рух, який виборов багато речей, пов'язаних з незалежністю України на початку російсько-української війни», - зазначив Синютка.

Політик вказав, що багато речей, які сьогодні відбуваються в Україні, пов'язані із зустріччю президента України Володимира Зеленського та глави РФ Володимира Путіна у Парижі. Йдеться, зокрема, й про тиск на добровольців та волонтерів:

«Чудес і випадковостей не буває. Російський президент прекрасно розуміє, що добровольці і волонтери - та сила, яка стоятиме за Україну до кінця. Президент Зеленський після цієї розмови, на жаль, займає угодовську позицію, яка не відповідає українським інтересам».

«Те, що відбулося сьогодні перед Верховною Радою, - це також демонстрація того, як влада не володіє ситуацією, як влада спонукає простих людей вдаватися до виступів, акцій протесту, тому що такі дії, розгляд земельного законодавства, не відповідають інтересам Української держави», - додав Олег Синютка.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ