Президент США розповів про домінування над свободою, позицію щодо України і українського народу, наміри та плани своєї країни щодо посилення санкцій проти агресора та шляхи підтримки і допомоги Україні спільними зусиллями.

На телеканалі НТА розпочалась трансляція звернення президента США Джозефа Байдена. З перекладом українською мовою.

«Хочу сказати народу України - ми з вами, ми разом з вами!», - виголосив Байден.

У своїй промові президент закликає:

«5-та стаття НАТО це наш священний обов'язок і ви можете на це розраховувати. Ваша свобода, це наша свобода», - каже Джо Байден.

Президент США пригадує страшні моменти історії, пов'язані з імперією зла: 

«Немає ніякого оправдання тому, що сталось, це був російський вибір, вибрати війну, це був один з найгірших людських імпульсів», -продовжив Байден.

 

Розчулено Байден розповідає про мільйони українців переселенців, про те як він спілкувався з маленькими дітками, про їхню щирість, відкритість, доброзичливість. 

Я знаю, як це втратити власних дітей, тому, що я втратив власну дитину. Я знаю як це важко. Він думав (путін - авт.) що українці просто стануть на коліна і приймуть, що він хоче їм дати. Але українці вистояли і брутальні атаки росії зустрічаються сильним супротивом" - говорить президент США.

Загалом звернення президента Джо Байдена була не лише до українського, польського народу, це було звернення до усього світу. Адже після усіх цих подій змінився увесь світ.

«Ми бачимо сьогодні хоробрість українців, які показують, що сила великої кількості людей вища, ніж сила одного диктатора», - підсумував Байден.

 

Читайте оперативно сьогодні:

ІА "Вголос": НОВИНИ