Про це Володимир Зеленський повідомив увечері 24 січня під час свого відеозвернення. Крім того, президент заявив про розширення програми «єПідтримка».

Відтепер отримати грошові виплати за вакцинацію зможуть не лише повнолітні, а також українці віком від 14 років. Понад те, підлітки зможуть крім звичайних опцій програми витрати кошти ще й на оплату освітніх курсів.

Нагадаємо коштами на картці «єПідтримка» можна оплатити витрати на кіно, книги, театри, культурні події, а також авіаперельоти та залізничні перевезення всередині України. 

Соціальна підтримка поважного віку

З поміж іншого, Володимир Зеленський окремо зауважив, що вакциновані українці віком старше 60 років зможуть витратити кошти програми «єПідтримка» на оплату комунальних послуг. 

Нагадаємо, що офіційно прийом заявок на програму «єПідтримка» в Україні оголосили в середині грудня. 8 грудня президент Зеленський підписав закон про внесення змін до державного бюджету, з якого виділили 8 мільярдів коштів платників податків в рамках програми «єПідтримка». 

Станом на 20 грудня вакциновані українці витратили 100 млн грн з карток «єПідтримка». Станом на 3 січня ця цифра досягла 638 млн грн. 

На витрату 1000 гривень є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку.

Дотепер подати заявку можна через такі банки: Альфа-Банк, А-Банк, Укргазбанк, Monobank, Приватбанк на Ощадбанк. Як анонсували в Уряді, подати заявку на «єПідтримку», вакцинувавшись від Covid-19? можна буде до грудня 2022-го року. 

На витрату 1000 гривень є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку.

Передбачається, що за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концерт або купити квитки на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки. 



ІА "Вголос": НОВИНИ