У межах програми "єПідтримка", кошти у розмірі 1000 грн, які надаватимуть вакцинованим від коронавірусу українцям, можна буде витратити і на придбання книг.

Про це повідомила міністерка економіки, Юлія Свириденко, у соціальній мережі.

“Зовсім скоро, з 19 грудня, стартує програма «єПідтримка». Ми провели зустрічі з представниками сфери культури, Інституту книги, Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів, проаналізували втрати від карантину в книговиданні, за результатами вирішили, що витратити 1000 грн можна буде на придбання книг”,– зазначила Свириденко.

Нагадаємо, що програма “єПідтримка”, стартує  19 грудня і триватиме впродовж наступного року.  Громадяни, які пройшли повний курс вакцинації зможуть отримати від держави 1 000 гривень.

За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки.

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає виділення 8 мільярдів гривень з державного бюджету України на 2021 рік для виплати допомоги. Відповідний законопроєкт №6297 підтримали 253 народні депутати.

ІА "Вголос": НОВИНИ