Понад шість мільйонів вакцинованих українців подали заявки на отримання тисячі гривень, передбачених за програмою «єПідтримка». Також за три тижні 7,1 мільйона громадян відкрили картки у банках для нарахування виплат, а на різні послуги витратили – вже 638 млн гривень.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram

Як йдеться у повідомленні, 2 січня було пройдено позначку в 13 мільйонів унікальних користувачів «Дії».

«Результати лише за три тижні: 7,3 млн — відкритих карток єПідтримка в банках, 6,1 млн — заявок на отримання виплат у »Дії", 638 млн грн — вже витратили українці”, – констатує Федоров

За словами міністра, за 2021 рік  кількість користувачів зросла більше ніж у 5 разів. 

“Нині щоденний приріст нових користувачів — плюс 50-70 тисяч. Це божевільні темпи зростання навіть для будь-якого технологічного бізнесу", - зазначив Федоров.

У додатку зараз 15 документів та 9 послуг.

«Дію» приймають більше 1 800 організацій по всій країні.

Порталом «Дія» користуються 12 млн українців. 72 держпослуги онлайн у різних сферах вже доступні для кожного, додав міністр.

Нагадаємо, що тисячу за вакцинацію можна витратити на квитки в кінотеатри, театри, музеї, концертні зали, виставкові центри або масові заходи,  послуги в спортзалах або фітнес-клубах, басейнах, а також  купити квитки на внутрішні авіа- та залізничні рейси

Люди старше 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, зможуть витратити передбачені законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків ( їх перелік має визначити Кабмін). Скористатися цим можна буде з січня 2022 року. 

Як повідомляє міністр культури Олександр Ткаченко найчастіше українці витрачають «ковідну тисячу» на кіно, книги та залізничні перевезення.  Міністр каже, що у грудні найбільшим попитом користувалися  квитки на туристичні напрямки: Івано-Франківськ, Львів та Буковель.

Загалом минулого місяця українці придбали вже більше 100 тисяч квитків на поїзди за державною програмою «єПідтримка» і витратили на це понад 42 млн гривень.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ