Державна програма “єПідтримка”, яка передбачає нарахування 1 тис. грн усім вакцинованим українцям, триватиме до грудня 2022 року. Протягом цього часу можна подавати заявку на участь у програмі. До того ж у новому році її планують розширити.

Про це заявила міністерка економіки України Юлія Свириденко. 

За словами Свириденко,  орієнтовно від середини січня 2022 люди віком понад 60 років зможуть купувати за нараховану їм 1 тис. грн ліки в аптеках.

З другого-третього кварталу 2022 року (тобто не раніше квітня, а можливо навіть з липня) має запрацювати другий етап державної програми “єПідтримка”.

На цьому етапі має бути запроваджено альтернативний механізм нарахування коштів для тих, хто не має застосунку «Дія» чи не може його встановити.

Цей механізм поки розробляють. Загалом для того, щоб допомогти людям зорієнтуватися в механізмі виплат, в Україні мають відкрити 100 офлайн-центрів програми «єПідтримка». У них консультуватимуть щодо надання цієї допомоги.

Також очікується розширення кола банків-партнерів, які оформлюють картки «єПідтримка». Наразі участь у програмі беруть 6 банків: Monobank, Альфа-банк, А-Банк, ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк..

 У міністерстві зазначають, що банки видаватимуть не лише віртуальні, але й пластикові картки “єПідтримка”, якими можна буде розрахуватися навіть офлайн без смартфона.

Як писав «Вголос», станом на 2 січня, послугами порталу «Дія» скористувались 13 мільйонів громадян України.

"Результати лише за три тижні: 7,3 млн — відкритих карток »єПідтримка« в банках, 6,1 млн — заявок на отримання виплат у »Дії", 638 млн грн — вже витратили українці”, – констатує міністр цифрової трансформації  Михайло  Федоров.

У додатку зараз є 15 документів та 9 послуг.

«Дію» приймають більше 1 800 організацій по всій країні.

Читайте також:

Стало відомо, які туристичні маршрути обирають українці за “ковідну тисячу”

Книги чи кіно: на що українці найчастіше витрачають “ковідну тисячу”?

 

ІА "Вголос": НОВИНИ