Українці придбали вже більше 100 тисяч квитків на поїзди за державною програмою «єПідтримка» і витратили на це понад 42 млн гривень.

Про це повідомляє прес служба «Укрзалізниці».

Як йдеться в повідомленні, з моменту початку виплат вакцинованим українцям на спеціальні картки за програмою «єПідтримка», пасажири здійснили більше 100 тисяч транзакцій." Купували  квитки в чат-боті АТ «Укрзалізниця», на сайті booking.uz.gov.ua та на партнерських ресурсах  

«За час дії програми станом на зараз пасажири витратили на залізничні квитки понад 42 мільйони гривень. Середній чек однієї транзакції складає 420 гривень», – зазначили у компанії.

Міністр культури Олександр Ткаченко каже, що найбільшим попитом користуються квитки на туристичні напрямки: Івано-Франківськ, Львів та Буковель.

“Ліміт за оплатою залізничних квитків карткою «єПідтримка» дорівнює сумі коштів на ній, тобто можна обрати будь-який квиток на будь-який рейс у вагон будь-якого класу вартістю до 1000 грн і оплатити його в чат-боті Укрзалізниці, на сайті booking.uz.gov.ua або в касі. Купуючи квитки на залізницю, пасажири також отримують доступ до безкоштовної залізничної онлайн-бібліотеки, яка доступна в усіх поїздах, та до онлайн-кінотеатру, що працює на борту Інтерсіті+ і коштує всього 1 гривню”, – пояснюють в “Укрзалізниці

Нагадаємо, що  тисячу за вакцинацію можна витратити також на квитки в кінотеатри, театри, музеї, концертні зали, виставкові центри або масові заходи,  послуги в спортзалах або фітнес-клубах, басейнах.

Люди старше 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити передбачені законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків ( їх перелік має визначити Кабмін). Скористатися цим можна буде з січня 2022 року. 

Як писав “Вголос”, щоб отримати спеціальну картку за програмою «єПідтримка» потрібно у застосунку «Дія» знайти й активувати послугу «єПідтримка». Обрати банк для виплати. Після цього - чекати зарахування грошей.

 На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку.

Вакциновані від коронавірусу українці, які не мають додатку «Дія» чи банківських карток, зможуть отримати обіцяну від держави тисячу гривень пізніше. Кошти їм почнуть виплачувати від другого кварталу або від другого півріччя 2022 року. До того часу у державі повинен з’явитися механізм отримання грошей без додатку «Дія».

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ