Пляцок «Шоколадна вишня»

Інгредієнти:

Сирна начинка для коржів:

500 г сиру;

1 жовток + 3 білки;

100 г цукру;

20 г ванільного цукру;

20 г кукурудзяного крохмалю

Тісто:

300 г борошна;

10 г розпушувача;

20 г какао;

160 г вершкового масла;

2 жовтки;

50 г сметани;

130 г цукру

Крем:

250 г вершкового масла;

380 г згущеного молока;

100 г чорного шоколаду

Крім того:
330 г вишень у власному соці

Приготування:

Сирна начинка для коржів:

  1. 1 жовток + 3 білки злегка збити зі звичайним та ванільним цукром, додати крохмаль і знову збити.
  2. Додати перемелений сир, вимішати до однорідності.

Тісто:

  1. Змішати борошно, розпушувач, цукор та какао.
  2. Додати жовтки, сметану, м’яке масло та замісити тісто.

Коржі:

  1. Тісто розділити на дві частини: більшу і меншу. Меншу відкласти у морозильну камеру на 20 хв.
  2. Більшу частину тіста розкачати та викласти у форму 25×35 см, попередньо застелену папером для випікання.
  3. Сирну начинку рівномірно розподілити на тісто, викласти вишні та притерти тістом із морозильної камери.
  4. Випікати 40 хв при 170 °С.

Крем:

  1. М’яке масло збити на великій швидкості міксером до однорідної пухкої маси, поступово додаючи згущене молоко.
  2. Натерти шоколад на грубій тертці, додати до крему та вимішати.
  3. Порставити у холодильник на 20 хв.

Збираємо пляцок:

1. Корж розрізати поперек на 2 частини. Розмір  пляцка буде 17,5х25 см!
2.Перемастити коржі кремом
3. Оздобити за бажанням та поставити у холодильник на 8 годин.

Готуйте також разом з «Вголосом»:

Традиційні галицькі рецепти: Пляцок з вишнями та пудинговим кремом

Традиційні галицькі рецепти: полуничний чізкейк без випічки

Традиційні галицькі рецепти: пляцок «Чорнобривці»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ